آموزش های کاربردی

10 مشکل رایج در شمع سازی

10 مشکل رایج در شمع سازی

شمع‌سازی یکی از سرگرمی های بسیار جذاب و محبوب بخصوصی در بین بانوان می باشد. این کار علاوه بر اینکه می تواند به عنوان سرگرمی به شمار بیاید، می تواند یک کار هنری زیبا نیز باشد. البته در صورتی که بی عیب و نقص ساخته شود. شما که در حال مطالعه این مقاله هستید، بر اثر بی دقتی یا کم حوصلگی یا دانش اندک در این زمینه و یا به هر دلیلی، قطعا با یک یا چند مورد از مشکلات شمع‌سازی مواجه شده اید. نگران نباشید ما در این مقاله قصد داریم ” 10 مشکل رایج در شمع سازی ” را بیان کرده و برای هر کدام راه حل هایی ارائه نماییم. امیدواریم با مطالعه این نوشته بتوانید شمعی بسازید که واقعا بدون ایراد باشد و از استفاده از آن لذت ببرید. آن را هدیه بدهید، برای دیزاین قسمت های مختلف منزل از آن استفاده کنید یا حتی با ساخت آنها یک منبع درآمد برای خود بوجود آورید. در ادامه با برف پاییزه همراه باشید تا 10 مشکل شمع‌ سازی و راه حل های آنها را ارائه نماییم.

خرید انواع شمع برف پاییزه

رایج ترین مشکلات در شمع‌ سازی

در این بخش قصد داریم 10 مشکل رایجی که ممکن است در هنگام شمع‌سازی با آن مواجه شوید، مطرح نماییم و راه حل و در واقع ترفندهای رفع مشکل را نیز بیان کنیم. امیدواریم با استفاده از این نکات بتوانید زیباترین شمعها را بسازید و از تماشای هنر دستتان لذت ببرید. در ادامه با برف پاییزه همراه باشید:

489

مهم ترین نکات و مشکلات رایج در شمع سازی

وجود حباب های کوچک و بزرگ

علت به وجود آمدن حباب های کوچک و بزرگ چندین دلیل می تواند داشته باشد. شاید شما هنگام اضافه کردن موم ذوب شده به قالب،آن به خوبی تکان نداده اید. گاهی وجود پرز و گردو خاک درون قالب، می تواند علت به وجود آمدن حباب باشد که به این مورد نیز بهتر است توجه نمایید. عجله در ریختن موم به درون قالب مورد نظرتان، شاید دلیل دیگری برای ایجاد حباب در شمعتان باشد. وجود حتی مقداری آب درون قالب، دلیل دیگری است که می تواند در شمع، حباب ایجاد کند. پس حتما درون قالبتان را خوب خشک کنید تا با این مشکل مواجه نشوید.

فرورفتگی

موم زمانی که شروع به ذوب شدن می کند، منبسط و وقتی شروع به سرد شدن می کند، به طور طبیعی منقبض می شود. فرورفتگی در شمعها وقتی اتفاق می افتد که موم خیلی سریع سرد شود و این دو علت دارد، یا موم در ظرف خنک ریخته شده است و  یا موم خیلی داغ ریخته شده است، به طوری که اجازه خنک شدن نداشته است. زمانی که این مشکل پیش می آید، یک سوراخ در اطراف یا نزدیک فتیله ایجاد می شود. در این صورت می بایست از یک تفنگ حرارتی کمک بگیرید و از آن برای برداشتن سوراخ استفاده کنید. آن را در فاصله 15 تا 20 سانتیمتری از شمعتان نگه داشته و تفنگ حرارتی را با حرکات دایره‌ای بچرخانید تا موم ذوب شود و حفره پر شود.

سوسو زدن

اغلب زمانی که می خواهیم شروع به ساختن شمعی کنیم، فیتیله که مهمترین وسیله است و باید در انتخاب آن دقت زیادی کرد، اغلب در آخرین مرحله انتخاب می شود و معمولا افراد ابتدا به فکر موم و ظرف و عطری که می خواهند، استفاده کنند، هستند. متأسفانه، این یک اشتباه بزرگ است و ابتدا باید به فکر انتخاب فیتیله باشید. یکی از این مشکلات که در اثر انتخاب نادرست فیتیله رخ می دهد، سوسو زدن شمعی است که ساخته اید و علت آن این است که فتیله خیلی بلند است. اگر فتیله خیلی بلند باشد، شعله آن خیلی بزرگ می شود و شروع به سوسو زدن می کند. برای حل این مشکل می بایست فیتیله را کوتاه کنید.

پخش بوی کم 

گاهی هنگامی که شمع های عطری ساخته اید و آن را روشن می کنید، رایحه آن پخش نمی شود و یا اینکه بوی بسیار کمی دارد. در این صورت ممکن است در مسیر ساخت شمعتان، اشتباهاتی مرتکب شده اید. اینکه به اندازه کافی رایحه اضافه نکرده اید و یا اینکه رایحه را در دمای بسیار بالا اضافه کرده اید.

گیر کردن موم درون شیشه

یکی از مشکلات رایج در شمع‌سازی و سوالی که بیشتر مطرح می شود این است که چگونه می توان موم را از درون ظرف (شمع شات یا شمع جار) خارج کرد؟ ساده ترین راه، قرار دادن آن در فریزر است. چرا که موم وقتی سرد می شود، جمع می شود. پس بهتر است ظرف را برای چند ساعت در فریزر قرار دهید. بهترین زمان قرار دادن آن، شب تا صبح است. پس از سپری شدن این زمان، وقتی آن را از فریزر خارج می کنید، موم را می توانید با کمک یک چاقو خارج کنید. سپس ظرف را با آب و صابون تمیز کنید یا اگر قابل شستشو در ماشین ظرفشویی است آن را در ماشین ظرفشویی قرار دهید.

خرید شمع های برف پاییزه

رایج ترین مشکلات در شمع‌ سازی

وجود لکه های ریز و درشت

وجود لکه در شمعی که ساخته اید، خوشایند نیست و قطعا حاصل کار، زیبا و تماشایی نخواهد بود. برای بررسی این مشکل باید بدانید که ایراد از مومی است که استفاده کردید در واقع مومی که برای ساخت شمعتان استفاده کرده اید، چندین بار استفاده شده است. دلیل دیگر برای به وجود آمدن این مشکل، شاید فرایندی است که در خنک سازی آن اتفاق می افتد، باشد. در واقع در صورتی که این فرآیند آهسته انجام شود، شاید لکه هایی را بر روی شمعی که ساخته اید، به وجود آورد. برای حل مشکل مذکور، توصیه می شود که حتما از موم های با کیفیت و تازه موجود در بازار استفاده کنید تا شمعی که می سازید ظاهر زیبا و جذابی داشته باشد.

وجود ترک و شکاف 

برای اینکه بتوانید مشکل را رفع کنید، ابتدا باید دلیل به وجود آمدن مشکل را بررسی کنید. از عوامل مهمی که سبب به وجود آمدن این مشکل می شود، می توان به فرآیند سرد کردن آن اشاره کرد. در واقع در صورتی که این فرایند به سرعت انجام شود، سبب به وجود آمدن ترک و شکاف در شمعتان می شود. راه حل برطرف کردن این مشکل این است که شمعتان را در ظروف های در بسته، سرد کنید. در ضمن باید توجه داشته باشید در صورتی که از موم عسل استفاده کرده اید، حواستان به فرآیند خنک سازی آن باشد و توجه داشته باشید که نباید به یک باره  آن را سرد کنید و در واقع  نباید از حمام آب سرد برای خنک سازی آن استفاده کنید. در صورت مشاهده فرورفتگی در آنها نیز، می بایست به سرعت فرورفتگی های به وجود آمده را پر کنید تا در آخر باعث ترک خوردگی نشود.

ایجاد دود زیاد

دود کردن زیاد شمعی که ساخته اید، می تواند یکی از مهمترین مشکلات در شمع‌سازی باشد. رایج ترین دلیل آن، فیتیله است. فیتیله بلند باعث می شود حرارت شعله خیلی زیاد شود و در نتیجه شمع دود کند. اگر فیتلیه متناسب با شمع انتخاب شود، این مشکل به وجود نخواهد آمد. برای بر طرف کردن این مشکل، فیتیله شمعتان را کوتاه کنید. در برخی موارد جریان هوا نیز سبب این مشکل می شود. در واقع  هر چه قدر که مکانی که شمعتان در آن قرار می گیرد، باد کمتری داشته باشد، کمتر دود خواهد کرد. قطعا باد خوردن به شعله باعث می شود، شمعی که روشن کرده اید، نتواند کامل یا آرام بسوزد و در نتیجه دود می کند. برای جلوگیری از این مشکل، جریان هوای اطراف شمعتان را کنترل کنید.

خوب مخلوط نشدن رنگ در شمع‌های رنگی

گاهی پیش می آید که در ساخت شمعهای رنگی، رنگ به خوبی مخلوط نمی شود. برای بر طرف کردن این مشکل، حتما از رنگ با کیفیت و مرغوب استفاده کنید و برای جلوگیری از به وجود آمدن این مشکل، رنگ را به خوبی با پارافین مخلوط نمایید، تا بعد از سفت شدن پارافین، رنگ داخل شمعتان ته نشین نشود.

 وجود برفک 

علت به وجود آمدن برفک در شمعی که ساخته اید، این است که قالب شما خیلی سرد بوده است و موم را در این حالت به قالب اضافه کرده اید و یا ممکن است شمع را در زمان مقرر، از قالب خارج نکرده اید و سریع تر از حالت معمول دست به کار شده اید. اما برای رفع مشکل می بایست سمت خارجی قالب را قبل از ریختن مومتان، زیر شیر آب داغ گرم کنید. سپس با یک دماسنج، درجه حرارت موم را اندازه‌ بگیرید و موم را به درجه حرارت مناسب برسانید. دقت کنید زمانی می بایست شمعتان را از قالب خارج کنید که مطمئن شوید به‌ طور کامل سرد شده است.

ته نشین شدن رنگ در شمع

گاهی مشکلی که وجود دارد، خوب مخلوط نشدن رنگ است که سبب می شود رنگ داخل شمعی که ساخته اید، ته نشین شود. برای جلوگیری از این کار حتما از رنگی استفاده کنید که درجه کیفی بالا و جنس مرغوبی داشته باشد. نکته دیگر اینکه رنگ را به خوبی با پارافین مخلوط کنید در غیر این صورت بعد از سفت شدن پارافین، شاهدته نشین شدن رنگ خواهید بود.

خرید انواع شمع برف پاییزه

3.5/5 - (16 امتیاز)
بازگشت به لیست

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *