آموزش های کاربردی

14 نکته برای نگهداری از ظروف چوبی

14 نکته برای نگهداری از ظروف چوبی

نگهداری از ظروف چوبی آشپزخانه برای داشتن طول عمر و دوام بالا، شاید دغدغه بسیاری از افراد و کسانی باشد که این مقاله را مطالعه می‌کنند. در این محتوا شما را با 14 نکته مهم و طلایی پیرامون چگونگی شستن این ظروف، چگونگی خشک کردن و ضد عفونی کردن، چگونگی از بین بردن لکه‌های ایجاد شده بر روی آنها و نکات ریز و مهمی که در نگهداری اصولی این ظروف مهم هستند، آشنا خواهیم کرد. در نظر داشته باشید که با استفاده درست و اصولی از محصولات چوبی، می‌توان دوام آنها را برای سال‌ها تضمین نمود.

در واقع چوب از قدیمی‌ترین متریال هایی است که برای ساخت ظروف آشپزخانه استفاده می‌شود و دلیل انتخاب این متریال برای ساخت چنین محصولاتی این است که چوب به طور طبیعی،ضد باکتری می باشد.جالب است بدانید که چوب به طور طبیعی با عفونت، باکتری ها و کپک مبارزه می‌کند و حتی با وجود اینکه دیگر یک موجود زنده به شمار نمی‌رود، اما با این حال،خواص ضد باکتری را با خود به همراه دارد و سلول هایی دارد که مانع ایجاد باکتری یا کپک می‌شود. در ادامه با برف پاییزه همراه باشید و نکات مهم مطرح شده را دنبال کرده تا بتوانید به بهترین شکل از آنها مراقبت و نگهداری کنید.

نگهداری از ظروف چوبی

مراقبت از ظروف چوبی آشپزخانه

نحوه شستشو:

  • بهتر است آنها را با آب داغ و مایع ظرفشویی ملایم بشویید.
  • هرگز از سفیدکننده‌ها و وایتکس برای شستشوی این نوع ظروف استفاده نکنید.
  • شستشوی ساده دستی برای چنین لوازمی بهترین گزینه است.
  • از سیم ظرفشویی یا پارچه‌های زمخت استفاده نکنید. ابرها و اسفنج‌های نرم گزینه‌های مناسبی برای شستشو به شمار می‌روند.
  • می‌توان آنها از نظر فنی در ماشین ظرفشویی تمیز کرد، اما بهتر است از این کار اجتناب کنید چرا که دمای بالای آب در ماشین ظرفشویی می‌تواند آنها را خشک کرده و به ایجاد ترک در چوب منجر شود.

نحوه شستشوی ظروف چوبی

نحوه خشک کردن:

  • ظروف چوبی تازه شسته شده را با یک حوله تمیز پاک کنید.
  • برای حفظ کیفیت، بهتر است پس از پاک کردن با حوله، آنها را در فضایی باز قرار دهید تا به آرامی خشک شوند و رطوبتشان از بین برود.
  • تخته‌های برش و قاشق‌های چوبی می‌توانند در نهایت با خشک شدن یا قرار گرفتن در معرض تغییرات شدید دما آسیب ببینند. آنها را دور بیندازید چرا که ممکن است غذا در شکاف آنها گیر کند. پس به خاطر داشته باشید آنها را در فضای مناسبی خشک کنید.

نحوه ضد عفونی کردن:

  • برای ضد عفونی کردن ظروف چوبی، از تمیزکننده‌ها و ضد عفونی‌کننده‌های بی‌ضرر، بهداشتی و خانگی استفاده کنید.
  • از آنجایی که لوازم چوبی آشپزخانه می‌توانند بوهای طعم های قوی مانند سیر یا روغن را جذب کرده و آنها را به غذاهای دیگر منتقل کنند، لذا استفاده از برش لیمو یا درست کردن خمیری از جوش شیرین برای استفاده بر روی سطح چوب، کمک شایانی به خنثی کردن بو و ضد عفونی کردن آنها خواهد کرد.

نحوه ضد عفونی کردن ظروف چوبی

نحوه روغن کاری:

  • در صورتی که قاشق های چوبی یا تخته برش و به طور کلی محصولات چوبی خریداری شده شما،خشک به نظر می‌رسند، به طور دوره ای آنها را روغن کاری کنید.
  •  روغن زیتون، روغن مایع خوراکی و یا روغن نارگیل، بهترین گزینه جهت روغن کاری این ظروف می باشند اما حتما باید از روغن بدون بو استفاده کنید.
  • دلیل استفاده از روغن های بدون بو برای روغن کاری این است که این محصولات چوبی، به دلیل دارا بودن بافت زنده و آوند، بوی روغن به خود گرفته و زمان “استفاده از ظروف چوبی برای سرو غذا“، بوی بدی درون آن باقی خواهد ماند.

نحوه از بین بردن لکه ها:

  • برخی از غذاها رنگدانه های بالایی دارند که ممکن است تخته های برش یا ظروف چوبیتان را لکه دار کنند. نگران این موضوع نباشید چرا که این لکه ها به مرور محو می‌شوند.
  • اگر به مرور لکه یا ناهمواری در آنها مشاهده کردید، کافی است از یک تکه کاغذ سنباده استفاده کنید و بعد از سنباده کاری،سطح آنها را روغن کاری کنید.

نتیجه گیری:

از فواید استفاده از ظروف چوبی نمی‌توان چشم پوشی کرد. اما چالشی که وجود دارد روش شستشو و نگهداری و مراقبت از آنهاست که با پیروی از نکات مطرح شده در این مقاله، ظروف و لوازم چوبی شما برای مدت زمان طولانی دوام می‌آورند و شما از استفاده از آنها لذت خواهید برد.

1/5 - (1 امتیاز)
بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *