آموزش های کاربردی, هدایای سازمانی

بازاریابی با رایحه

تصویر اسانس بو بازاریابی رایحه

بو و رایحه‌های خوش می‌توانند یکی از ابزارهای قدرتمند در دنیای بازاریابی به شما روند. در هر کسب و کاری که هستید، می‌توانید در کنار سایر استراتژی‌های فروش، خلق رایحه را نیز در نظر بگیرید. حس پنجم یعنی حس بویایی در واقع ارتباط قوی با احساسات مشتری و در نتیجه خرید بیشتر دارد. این نوع بازاریابی که در واقع زیرمجموعه ای از بازاریابی حسی به شمار می‌رود، (بازایابی حسی، سعی می‌کند که حواس مصرف‌کنندگان را به خود جلب کرده تا بدین وسیله بر روی تصورات و رفتارهایشان تاثیر بگذارند و در سطح‌های مختلفی با کاربران و مشتریان ارتباط برقرار کرده و قادر است رضایت‌مندی، وفاداری و احساسات مناسبی نسبت به برند در ذهن مشتری تداعی کند.) در واقع  علم و هنر افزایش وفاداری و در نتیجه افزایش فروش می‌باشد.

در واقع با استفاده از این روش و استفاده از رایحه‌های خاص و با توجه به نوع محیط و کسب و کار انتخاب می‌شوند، می‌توانند بوی خوبی به کسب و کار شما بدهند و کاربردهای دیگری مانند کاهش استرس و اضطراب داشته باشد. رایحه‌ها می‌توانند تاثیر زیادی بر احساسات و در نتیجه رفتار مصرف کننده داشته باشد. به عنوان مثال استفاده از اسانس و خوشبو کننده با رایحه اسطوخودوس، ریحان، دارچین و مرکبات آرامش بخش هستند، در حالی که نعناع، ​​آویشن و رزماری نشاط آور هستند. زنجبیل، هل و شکلات تمایل به تحریک احساسات عاشقانه دارند، در حالی که گل رز باعث افزایش انرژی مثبت و شادی می‌شود.

درست است که نور پردازی و موسیقی و نوع چیدمان، دمای محیط، آراستگی کارکنان و … می‌توانند در جذب افراد و افزایش فروش موثر باشند، اما هنگام خرید، ممکن است مشتری بیشتر به رایحه موجود در فروشگاه بیشتر توجه کند و این توجه می‌تواند در رفتار و ترغیب وی به خرید بیشتر بینجامد. ممکن است یک هتل زیبا، یک فروشگاه لوازم خانگی، یا یک مطب یا حتی یک کتاب فروشی داشته باشید، کاری که باید انجام دهید این است که ابتدا برای برند خود یک رایحه انتخاب کنید. کاری که می‌بایست انجام دهید این است که از ایده خلق رایحه در محیط کسب و کارتان استفاده کنید. خاطره‌سازی با روایح، ایده عالی و قابل اجرایی است. در ادامه با ما همراه باشید تا شما را بیشتر با این نوع بازایابی آشنا سازیم.

بازاریابی با رایحه scent marketing

تاثیر رایحه در فروش و برندسازی

بازاریابی رایحه یا همان بازایابی با استفاده از رایحه، استفاده استراتژیک از عطر در نقاط تماس مصرف کننده خاص است. رایحه مناسب می‌تواند به شما این امکان را بدهد که ارتباط عاطفی فوری با مشتری ایجاد و تجربه خرید را به یاد ماندنی تر کنید. این روش در واقع  هم تهاجمی و هم ظریف است. تهاجمی است چرا که به کسب و کارها اجازه می دهد تا فراتر از محدوده فعالیت خود به افراد دسترسی پیدا کنند با پخش شدن رایحه از درب‌ها و و پنجره‌ها. اما روشی ظریف است به دلیل اینکه اکثر مصرف کنندگان متوجه این موضوع نمی‌شوند که عطری که استشمام می‌کنند عمدی است و نه تصادفی.

توجه داشته باشید که از رایحه‌هایی با ترکیبات پیچیده (به عنوان مثال ترکیب چند رایحه پرتقال، رایحان و لیمو) استفاده نکنید، چرا که استفاده از آنها نیاز به پردازش ذهنی زیادی دارد اما رایحه‌های ساده مانند رایحه انواع مرکبات و …نیازی به پردازش ذهنی زیادی نداشته و مغز را آزاد می‌کند تا تصاویر مربوط به این رایحه‌ها را بسازد. پس در واقع رایحه‌های ساده موثرتر عمل می‌کنند.

طبق تحقیقات انجام شده،حس بویایی مستقیماً به سیستم لیمبیک مرتبط است که حافظه و احساسات و عوامل مهم زندگی احساسی را کنترل می‌کند. در واقع این سیستم لیمبیک، در بخش میانی یا قدامی مغز قرار دارد و وظیفه انجام فعالیت مغزی مانند شکل گرفتن خاطره‌ها، یادگیری، حافظه را به عهده دارد. در نتیجه تمرکز بر حس بویایی در کسب و کار می تواند مزایایی همچون،افزایش تشخیص و عملکرد حافظه، افزایش زمان صرف مصرف کنندگان در یک فروشگاه یا کسب و کار، بالا بردن سطح لذت و بهبود خلق و خو و ترغیب برای خرید بیشتر، تکرار خرید و وفاداری به برند، تست محصول جدید توسط مشتری، ایجاد تجربه جدید در افراد و حتی امکان تغییر تعریف قدیمی یک محصول و … را به همراه داشته باشد.

مزایای بازاریابی با رایحه (Scent Marketing)

  • موثر در مرحله معرفی محصول و تست محصول جدید توسط مشتری: اگر در مرحله معرفی محصول جدید به بازار هستید، بازاریابی رایحه می تواند در این مرحله بسیار کارآمد عمل کند. به عنوان مثال در طرحی که در یک پمپ‌بنزین  اجرا شده است، از نوعی سیستم پخش رایحه استفاده شده که بوی قهوه را در جایگاه پخش می‌کرد. این سیستم با وسوسه مشتریان پمپ‌بنزین، آنها را برای خوردن یک فنجان قهوه داخل فروشگاه می‌کشاند.
  • موثر در تکرار خرید و وفاداری به برند: همانطور که گفته شد، روایح می‌توانند بسیار قدرتمند عمل کنند و بر حافظه تاثیر بگذارند و در نتیجه سبب یادآوری خاطرات شوند و این می‌تواند دلیل تکرار خرید محصول توسط مشتری شود. به عنوان مثال محصولاتی که تمرکز بیشتری بر روی رایحه می‌توانند داشته باشند مانند شوینده‌ها، می‌بایست توجه ویژه ای به این موضوع داشته باشند و از روایحی استفاده کنند که بتوانند مشتری بیشتری را برای تکرار خرید ترغیب کند. لذا برخی از برندها با علم به این موضوع، رایحه خاصی را به انحصار خود در می‌آورند و تصویری به یادماندنی از خود در دهن مشتریان ایجاد می‌کنند.
  • ساخت تجربه جدید برای مشتری و امکان تغییر تعریف جدید از محصول قدیمی: وقتی که محصولی توسط مشتری استفاده می‌شود، اگر محصول رایحه و بوی خاصی داشته باشد، مشتری خواه ناخواه در معرض آن قرار می‌گیرد و یک تجربه از مصرف آن محصول در ذهن مشتری شکل می‌گیرد که ممکن است منجر به خرید مجدد نیز شود. اما در برخی مواقع ممکن است مشتری با محصولی مواجه شود که عطر و بوی خاصی ندارد در نتیجه تجربه و خاطره ای از خرید آن در ذهن مشتری شکل نمی‌گیرد. در این مواقع یکی از روش‌های موثر برای معرفی مجدد محصول و ارائه آن به بازار این است که شرکت تولید کننده با یک حرکت ساده و اضافه کردن عطر و بویی خاص به محصول خود، مشتری را ترغیب به خرید همان محصول نماید.
  • تاثیر عمیق برند، شرکت، سازمان، محیط و یا محصول بر مشتری: از آنجایی که حس بویایی نقش زیادی در حافظه، احساسات و رفتار افراد دارد، با تمرکز بر این حس می‌توان به برندسازی و افزایش فروش نیز کمک کرد. بسیاری از سازمان‌ها از عطر سازمانی خود در مکان‌هایی که مشتری حضور دارد، استفاده می‌کنند، هدیه دادن اسانس و خوشبو کننده هوا و عطر نیز در روز تولدشان، یاد و خاطره خوشی از برند تجاری در ذهن مشتری حک خواهد کرد. یعنی زمانی که فرد آن رایحه را در مکانی دیگر استشمام کند، آن نام تجاری و برند در ذهنش تداعی خواهد شد و این یعنی تجربه یک حس خوب.

مزایای بازاریابی با رایحه

انواع مختلف بازاریابی رایحه ای

از انواع بازاریابی رایحه می‌بایست با توجه به  نوع کسب و کار و هدف آن استفاده شود.

بازاریابی رایحه بیلبورد (Aroma billboards Marketing)

  • جسورانه ترین و مستقیم ترین نوع بازاریابی رایحه‌ای
  • یک رایحه متمایز می‌تواند به اندازه یک بیلبورد که در حس بینایی تاثیر می‌گذارد، برای حس بویایی قابل توجه باشد.

بازاریابی رایحه محیط (Ambient Types Of Scent Marketing)

  • از ظریف‌ترین روش‌های بازاریابی رایحه‌ای
  • می‌توان از رایحه‌ای خاص برای از بین بردن بوهای ناخوشایند در برخی از محیط استفاده کرد.

بازاریابی رایحه موضوعی (Thematic Scent Marketing)

  • رایحه‌های منتشر شده در هر فضای تجاری می‌بایست با ماهیت آن محیط تطبیق داشته باشد.
  • رایحه در یک مرکز دندانپزشکی با رایحه در یک فروشگاه لوازم خانگی باید کاملا متفاوت طراحی شود.

بازاریابی امضا رایحه (Signature Scent Marketing)

  • تخصصی‌ترین، گران‌ترین و زمان‌برترین بازاریابی‌ رایحه
  • طراحی آن می‌بایست بصورت منحصر به فرد و برای یک برند خاص باشد.
  • می توان از رایحه طراحی شده، در بازاریابی‌ رایحه محیط و یا بازایابی رایحه بیلبورد استفاده کرد.
  • این رویکرد، مناسب برندهایی است که محصولات معطر عرضه می‌کنند.

نتیجه گیری:

در این مقاله با بازایابی رایحه و انواع آن و تاثیر آن بر فروش و برندسازی آشنا شدید. همان طور که گفته شد، این نوع بازاریابی یکی از روش‌های مدرن می‌باشد که بر قدرت بویایی تمرکز کرده و اعتقاد بر این است که رایحه‌ها می‌توانند از صدا و تصویر و هم تاثیر گذارتر باشند.

فروشگاه اینترنتی برف پاییزه، تخصصی ترین مرکز فروش انواع اسانس می‌باشد. برای مشاهده محصولات تولیدی این مجموعه می‌توانید به صفحه مربوطه مراجعه نمایید.

لطفا امتیاز دهید
بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *