دانستنی های عمومی

تاریخچه استفاده از عود

تاریخچه استفاده از عود

عطر عود، از جمله عطرهایی است که برخی ها عاشق آن هستند و از سوزندان و تولید عطری که از آن بر می خیزد، لذت می برند به طوری که با دانستن خواص درمانی آن، برای رفع خستگی، کاهش استرس و … از آن استفاده می کنند. همچنین کسانی که علاقه مند به رایحه درمانی هستند نیز، با دود کردن این ماده خوشبو، فضا را عطر آگین می کنند و از خواص درمانی آن بهره می برند.

 

در مدیتیشن و طب سنتی از عودها بسیار استفاده می کنند و معتقدند که با این ماده خوشبو می توان فضا را برای مراقبه و مدیتیشن مناسب تر نمود. امروزه محبوبیت آنها به حدی شده است که بوی آن از جمله نت‌های تشکیل دهنده عطر‌های پرفروش زنانه و مردانه در جهان است. اما شاید این سوال در ذهن علاقه مندان به این وسیله به وجود آید که عود کِی و از کجا پیدا شد؟ از این رو در این مقاله قصد داریم اطلاعاتی در رابطه با تاریخچه به وجود آمدن آن ارائه نماییم که قطعا جالب و خواندنی است پس با ما همراه باشید و ادامه مطلب را از دست ندهید.

عود و تاریخچه استفاده از آن

این کلمه در واقع بر گرفته از از واژه لاتین”سوختن” است و در واقع شاخه‌ای دراز و باریک و تکه چوبی بریده شده است که از درختی خاص می روید.دودی همراه با بوی مطبوع در هنگام سوزاندن آن پخش می شود. محل رویش آنها در شرق آسیا به خصوص هند و چین بوده است. به دلیل رویش این درخت در کشورهای چین و هند، لذا سوزاندن و دود کردن آن نیز برای اولین بار در معابد کشورهای مذکور دیده شده است. در آن زمان ها ساختن این وسیله یک هنر مذهبی نیز به شمار می رفته است.

در آیین‌های شیتو در ژاپن نیز از عودها استفاده می‌کردند. شينتو، نام مذهب بومی كشور ژاپن است که معنای آن، طريق خدايان می باشد. اين آیین از پرستش ارواح، نشأت گرفته است.علاوه بر استفاده در مراسم های مذهبی، بودائیان نیز معتقد بودند که جهت دور کردن ارواح پلید، می توان از آن استفاده نمود.

بیشتر بدانید:

نحوه صحیح خاموش کردن عود

عود و تاریخچه استفاده از آن

پس از مدتی، دیگر مناطق جهان نیز از این ماده خوشبو استفاده می کردند و استفاده از آن فراتر از مراسم های مذهبی پیش رفت. به عنوان مثال،در طب آیورودا که طب سنتی هند می باشد ( “آیور” به معنی زندگی و “ودا” به معنی دانش می باشد و در کل یعنی دانش یا علم زندگی). این مکاتب درمانی، قدمتی چند هزار ساله در جهان دارد و هدف آن اصلاح شیوه زندگی و تغییر رژیم غذایی و در نتیجه پیشگیری از ابتلا به بیماری ها و نیز درمان آن ها می باشد. به معنای دیگر آیورودا را می توان یک سیستم پزشکی، مذهبی و فلسفی نیز دانست. بخش پزشکی آن به درمان و پیشگیری از بیماری های مردم هندوستان می پردازد. بخش مذهبی، تعیین کننده عقاید بوده و بخش فلسفی، عشق به حقیقت را بیان می کند. در این طب نیز عود را وسیله‌ای معجزه‌گر می دانستند.

در زمان های گذشته نیز، ایرانیان از آن جهت خوشبوکردن هوا و همچنین ضدعفونی‌کننده استفاده می کردند. جهت بخور گرفتن نیز از آن بهره می بردند. اما در یونان باستان از این وسیله،بیشتر از آن که جهت خوشبو کردن هوا استفاده کنند؛ در کنار گیاه‌ درمانی استفاده می کردند. اما در اینجا ممکن است برای شما سوال پیش بیاید که این وسیله چگونه ساخته می شود که در ادامه مطلب به آن پرداخته شده است.

عود چگونه ساخته می‌شود؟

پوست درختان، علف ها، گل ها و دانه ها و چوب‌های خوشبو نظیر چوب صندل از جمله متریال های اصلی برای ساخت به صورت سنتی بودند که البته معرف ترین آنها، کندر و صمغ بوده است. انواع مختلف این وسیله، طبع های مختلفی دارند طبع آن به درخت و گیاهی بستگی دارد که از آن ساخته می شوند. به عنوان مثال، صندل طبع سرد و خشک دارد و عودی که از آن گرفته می شود نیز سرد و خشک است. لذا خاصیت درمانی آن متفاوت است چرا که به نوع گیاهی بستگی دارد که از آن گرفته شده است. این موضوع به رایحه درمانی مربوط می شود که در مقالات آتی به آن پرداخته می شود.
اما عودها در بسته‌بندی‌ها و شکل های مختلفی به فروش می رسند و ممکن است از چوب‌ خام، علف‌ پودر شده یا خرد شده یا به شکل مایع و روغن‌های گیاهان و علف‌ها باشند.

 

از معروف ترین عودهای موجود در بازار:

گیاهان و گل های نام برده شده در زیر، پایه ساخت هر عودی می باشد و این موارد از مشهورترین های موجود در بازار هستند:

صندل سرخ و سفید،اسطوخودوس، سیب سبز،یاس کبود،یاسمین، رزماری، صلیب،مشک،عنبر،کندر،لیمو،بابونه،نعناع،زنبق، رز و ….

آیا عود در دوران بارداری بی خطر است؟

 

609

نتیجه گیری:

به طور کلی عودهایی که در بازار به فروش می رسند، با توجه به نوع ساختشان به دو دسته قابل تقسیم می باشند. عودهای اصلی ساخته شده با روش های سنتی و نوع دوم، اسانس دار و فراوری شده با روش های شیمیایی هستند. برای شناخت عودهای سنتی به بوی آنها باید توجه کنید، چرا که نوع سنتی نسبت به انواع اسانس دار بوی ملایم تری دارند.
توجه نمایید که عودهای تلقبی خریداری نکنید به همین دلیل مهم است که از فروشگاه های معتبر و شناخته شده خرید نمایید. امروزه تولید کنندگان به دلیل گران بودن مواد طبیعی اولیه، از اسانس و متریال های صنعتی جهت ساخت این محصولات استفاده می کنند و همین موضوع سبب آزاد شدن مقدار زیادی سرب در محیط شده که قطعا برای سلامتی مضر خواهد بود. لذا توصیه می شود فقط از فروشگاه های معتبر و از برندهای شناخته شده موجود در بازار خرید نمایید در غیر این صورت ممکن است عودی خریداری کنید که تقلبی باشد و سلامتی شما را به خطر اندازد.

4.3/5 - (3 امتیاز)
بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *