در دوران بارداری و قبل از زایمان و تولد فرزندتان، در واقع شما می بایست به فکر فراهم کردن بهترین شرایط محیطی برای خود و دلبندتان باشید. این محیط باید به گونه ای باشد که به رشد سالم فرزندتان کمک نموده و در واقع خطری او را تهدید نکند. لذا توصیه می شود با افزایش آگاهی های لازم و رعایت توصیه های پزشکی که در این دوران به مادر و فرزند می شود، دقت و توجه کافی نمایید.
در راستای مراقب های این دوران، شاید سوال بسیاری از خانم های باردار این باشد که آیا استفاده از عود در دوران بارداری خطری برای جنین دارد یا نه؟ لذا در این مقاله در رابطه با این موضوع اطلاعات لازم ارائه شده است. با برف پاییزه همراه ما باشید.
فهرست مطالب:
آیا عود در دوران بارداری بی خطر است؟
استفاده از عودها در واقع از قدیم الایام در میان ایرانیان مرسوم بوده است و از آن برای ضد عفونی کننده و همچنین خوشبو کننده استفاده می کردند و در واقع امروزه نیز استفاده از آن نیز بسیار رایج شده است. کشورهای آسیایی مانند چین، هنگ کنگ، تایوان، تایلند و سنگاپور و … بیشترین استفاده کنندگان از این ماده خوشبو هستند. برای اطلاع از تاریخچه استفاده از آن می توانید به مقاله زیر مراجعه نمایید.
بیشتر بدانید:
معمولاً حدود 1 تا 1.5 ساعت طول می کشد تا عودی به طور کامل بسوزد. در این مدت دود منتشر شده حاوی ذراتی است که در هوا منتشر می شوند و ممکن است برای سلامتی مضر باشد. لذا افرادی که عاشق استفاده از این ماده خوشبو هستند، نباید در معرض مستقیم دود آن قرار بگیرند. توصیه می شود افرادی که آسم و آلرژی دارند از این وسیله استفاده نکنند. چرا که در دراز مدت ممکن است سلامتشان به خطر بیفتند.
لازم به ذکر است که زنان باردار و حتی بزرگسالان و کودکان نیز نباید در معرض دود مستقیم آن قرار بگیرند و بهتر است از آن فاصله بگیرند. چند مطالعه رابطه بین قرار گرفتن مستقیم در معرض دود حاصل از سوزاندن عود و پیامدهای سلامتی برای بزرگسالان و کودکان پیش دبستانی انجام شده است، این تحقیق تاکنون نشان داده است که استفاده از این وسیله در خانه به صورت مکرر و روزانه، با افزایش احتمال بروز علائم بیماری تنفسی و آلرژی و سایر مسائل بهداشتی از جمله در دوران بارداری مرتبط است.
خطرات احتمالی استفاده از عود در بارداری
اگر مقاله “مزایا و معایب استفاده از عود” را مطالعه کرده باشید، تا حدودی اطلاعات لازم در این باره را کسب کرده اید. اما درباره استفاده از آن در دوران بارداری باید گفت، یک مطالعه در سال 2016 نشان داد که استفاده از این ماده خوشبو در بارداری ممکن است با اندازه کوچکتر سر نوزادان و با وزن کمتر هنگام تولد در پسران مرتبط باشد. مطالعه دیگر نیز نشان داد که زنان بارداری که اغلب بوی عودی در اواخر بارداری را استشمام میکردند، با خطر بالای اختلالات فشار خون بالا مواجه شده اند.
و چند مطالعه مختلف نیز مصرف مکرر این ماده خوشبو را با سرطان دستگاه تنفسی مرتبط میدانند. با این وجود بسیاری از کارشناسان معتقدند که استفاده از عود در دوران بارداری بی خطر می باشد و هیچ مانعی برای استفاده از آن وجود ندارد. و معتقدند تشکیل سرطان با استفاده از عود، در صورتی ممکن است اتفاق بیفتد که شخص به صورت مکرر از آن استفاده کند و دود حاصل از آن را استنشاق کند.
در صورتی که استفاده از عودها در دوران بارداری می تواند خطرناک باشد که یک خانم باردار حداقل یک بار در روز عودی را بسوزاند و به اندازه ای به آن نزدیک باشد که دود حاصل از آن را استنشاق کند. بنابراین مصرف گاه به گاه آن در دوران بارداری به شرطی که به طور مستقیم با آن در تماس نباشد، بلامانع است، اما بهتر است که در این دوران برای احتیاط بیشتر، حتی اگر عاشق آن باشید، آن را کنار بگذارید و از آن استفاده نکنید.
نتیجه گیری:
خانم های باردار در این دوران ممکن است خیلی از عادت های غذایی و خیلی از کارهای که به آن علاقه مندند، برای سلامت فرزندشان کنار بگذارند. لذا از آنجایی که هیچ مدرکی وجود ندارد که به صراحت بگوید این وسیله در دوران بارداری بی خطر است، پس بهتر است که فعلا از آن اجتناب کنید. در واقع کار از محکم کاری عیب نمی کند.
اگر می خواهید خانه را با بوی مطبوعی پر کنید، به جای آن، یک شمع معطر روشن کنید. با این حال، در مورد روغن ها و گیاهان معطر محتاط باشید. زیرا برخی از آنها در دوران بارداری شما نیز خطرناک هستند. در صورت شک، با پزشک خود تماس بگیرید و با او در رابطه با اینکه کدام اقلام در دوران بارداری شما بی خطر هستند، مشورت کنید.