همان طور که قبلا گفته شد، سوزاندن این ماده خوشبو در صورتی که دستساز باشد، خواص درمانی زیادی دارد. از جمله پیشگیری از افسردگی و  اضطراب،تنظیم ضربان قلب، افزایش تمرکز و آرامش و انرژی مثبت، ایجاد شادابی و نشاط و … در ضمن ضدعفونی کننده فضا و ضد باکتری های محیط نیز می باشند. لازم است بدانید که خواص هر عودی، بستگی به این دارد که از چه مواد و ترکیباتی در ساخت آن استفاده شده است و با توجه به این موضوع خواص هر کدام، می‌تواند متفاوت باشد. برای اطلاعات بیشتر در این خصوص می توانید مقاله با عنوان ” فواید بخور با عود” را مطالعه نمایید.

در مقالات پیشین برف پاییزه، همچنین درباره نوع دستساز این محصولات اطلاعاتی در اختیارتان گذاشتیم از جمله شناخت انواع آن، معروف ترین رایحه ها، تعداد در هر بسته، معروف ترین برندهای تولید کننده و … و در مقاله ای دیگر نحوه تشخیص دستساز و صنعتی را مطرح کردیم. این اطلاعات بیشتر در خصوص نوع شاخه ای این محصولات بودند. در مورد نوع مخروطی و آبشاری باید گفت، اکثرا شرکتی هستند و به همین دلیل قصد داریم نحوه ساخت این محصولات دستساز را به روشی خیلی ساده آموزش دهیم. قبل از اینکه به سراغ “آموزش ساخت عود دستساز مخروطی” برویم، لازم است به شما یادآوری کنیم که در صورتی که خود یا اطرافیانتان مشکل تنفسی دارید، هرگز عودی روشن نکنید، در ضمن حواستان به کودکان و حیوانات خانگی باشد چرا که ریه های آنها به ذرات معلق موجود در هوا بسیار حساس می باشد. پس در مجاورت آنها اقدام به سوزاندن این محصولات نکنید.

فهرست مطالب:

  1. ساخت عودهای مخروطی و آبشاری در خانه
  2. فواید و مضرات عود دستساز خانگی

 

آموزش نحوه ساخت عود مخروطی در خانه

آموزش نحوه ساخت عود مخروطی در خانه

  • انتخاب گیاهان: دارچین، ریحان، شوید، اسطوخودوس، مرزنجوش، نعناع فلفلی، رزماری و مریم گلی می توانند گزینه ای خوبی برای این کار باشند اما قبل از هر چیز باید حواستان به  آلرژی یا حساسیت خود نسبت به این گیاهان  باشد و در صورت لزوم با پزشک خود در رابطه با این موضوع مشورت کنید.
  • آسیاب کردن گیاهان انتخابی: برای این کار نیاز به هاون و یا آسیاب دستی یا برقی دارید. همه آنها را در یک کاسه مخلوط کنید، سپس آنها را آسیاب کرده و به صورت پودر درآورید. برای ساخت هر عودی، به حدود 1.5 قاشق غذاخوری از مخلوط گیاهان نیاز دارید.

fragrance 2

  • اضافه کردن عسل: پس از آسیاب کردن گیاهان، عسل را اضافه کنید. حدود 1 قاشق چایخوری تا 1 قاشق غذاخوری عسل می توانید اضافه کنید. توجه داشته باشید که اگر مخلوط خیلی مرطوب یا خیلی خشک باشد، در نهایت نتیجه مطلوبی حاصل نمی شود. پس برای رسیدن به نتیجه مطلوب، حتما به ازای هر ۱۰۰ گرم از گیاهان پودر شده، یک قاشق غذاخوری عسل، اضافه کنید. سپس اجازه دهید این ترکیب چند ساعتی بماند و سفت شود.
  • شکل دادن به مخروط: در این مرحله نوبت می رسد به شکل دادن ترکیب حاصله و درآوردن آنها به صورت مخروطی کوچک. بدین منظور شما نیاز به یک قالب لوله ای شکل یا قیف کوچک دارید تا ترکیب را داخل آن ریخته  و سپس آن را فشار دهید تا به هم بچسبند.
  • ساخت عود آبشاری: بدین منظور می توانید از یک خلال دندان کمک بگیرید و یک سوراخ در مرکز مخروط ایجاد نمایید. اما در صورتی می خواهید فقط عود مخروطی داشته باشید، نیازی به سوراخ کردن آن نیست.

بیشتر بدانید:

عود آبشاری چیست و چطور استفاده می شود؟

  • خارج کردن مخروط از قالب: بدین منظور چند بار یعنی حدود سه یا چهار بار، قیف لوله‌ای را محکم روی میز بکوبید. این کار به شل شدن آن از کناره‌ها کمک خواهد کرد. سپس اگر از خلال دندان استفاده کرده اید، آن را بردارید تا مخروط از قیف خارج شود. در ضمن می توانید مخروط ها را با دست نیز قالب بزنید، برای این کار کافی است از یک حلقه به‌ عنوان پایه کمک گرفته و سایزی کوچک به آن بدهید.
  • خشک کردن مخروط: مخروط ها تا زمانی که به درستی خشک نشوند، نمی توانند به خوبی بسوزند. پس آنها را در سینی یا داخل ظرف در باز دیگری قرار داده و به مدت 2 روز زیر نور مستقیم آفتاب یگذارید. بعد از گذشت این زمان، اگر مطمئن نیستید که مواد خشک شده اند یا نه، قبل از ذخیره سازی یکی از آنها را آزمایش کنید.
  • نگهداری در یک ظرف در بسته:  اگر از عسل در مخلوط خود استفاده کرده اید، توجه داشته باشید که می تواند رطوبت را جذب کند. بنابراین مطمئن شوید که ظرفی را برای نگه داری انتخاب کنید که هوا وارد آن نشود. در صورتی که این نکته را رعایت نکنید و هوا وارد آن شود؛ سوختن آن به همان خوبی که می خواهید، نخواهد شد.
  • رعایت نکات ایمنی در هنگام استفاده: برای اینکه از عودی که ساخته اید، حداکثر استفاده را ببرید، مطمئن شوید که آن را از حیوانات خانگی و کودکان کوچک دور نگه دارید، آن را روی یک سطح غیر قابل اشتعال بسوزانید و آب در دسترس داشته باشید. هرگز نباید آن را بدون مراقبت رها کنید.
  • آزمایش دستور العمل های جدید ساخت: انواع مختلف دستور العمل های خانگی را آزمایش کنید، در نهایت آنهایی را خواهید یافت که مطالبق با نیازهای خاص شماست. پس بدبن منظور به کاوش ادامه دهید و ترکیب‌های جدید را آزمایش کنید.

 

آیا استفاده از عود خانگی بی ضرر است؟

این ماده از مواد مختلفی از جمله مریم گلی، دارچین، ریحان، شوید، اسطوخودوس، روغن یا رزین و چوب ساخته می شود. اینکه محصولاتی که در فروشگاه ها به فروش می رسند، حاوی سموم و سایر مواد مضر هستند یا نه، به موادی که در فرآیند تولید استفاده می شود بستگی دارد. ممکن است برخی از انواع آنها حاوی ذرات معلق باشد که در صورت استنشاق،بر ریه‌های شما تأثیر بگذارد و یا اینکه دود حاصل از آن برای بیماران مبتلا به آسم یا سایر اختلالات ریوی خطرناک باشد. اما چیزی که مهم است، استفاده درست و همچنین انتخاب گزینه های سالم‌تر است که می‌تواند به شما کمک کند از برخی از خطرات بالقوه آنها برای سلامتی جلوگیری کنید. قبل از استفاده از انواع مدل های خانگی یا خریداری شده از فروشگاه، همیشه باید مراقبت های بهداشتی را رعایت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *