عود یکی از قدیمی ترین موادی است که استفاده گسترده از آن در جوامع سطح جهان رواج داشته است. از چین تا هند و ایران و مصر باستان، سوزاندن آن، جنبه ای مذهبی داشته و به محیط رسمیت داده است. کاهنان بودایی و مصریان باستان نیز، این ماده خوشبو را به خاطر رایحه خوش و آرامش بخش می پسندیدند و هخامنشیان از آن برای خوشبو کردن فضای کاخ های خود بهره می بردند. برای اطلاعات بیشتر به مقاله “تاریخچه استفاده از عود” مراجعه نمایید.

fragrance 2

این استفاده هرگز طی قرن ها متوقف نشده است و امروزه در جوامع مدرن، شاهد هستیم که بسیاری از افراد از این نوع مواد معطر به وفور استفاده می کنند تا فضاهای مختلف زندگی خود را عطرآگین کنند. این سابقه طولانی و این علاقه فراوان شاید این تصور را به وجود آورد که این ماده خواص اعتیادآور داشته و در واقع پس از مدتی استفاده، نیاز دارید به طور مداوم در معرض آن قرار داشته باشید.

آیا عود اعتیادآور است؟

سوالی که مطرح می شود این است که آیا این ماد خوشبو، اعتیادآور است؟ پاسخ به این سوال چند جنبه مختلف دارد. آیا منظور از اعتیاد به عود، اعتیاد به دود آن است یا رایحه و عطری که در هوا پراکنده می کند؟ آیا استفاده مکرر در مقادیر بالا از این ماده ضرر دارد و اعتیاد به وجود می آورد؟ در این محتوا سعی می کنیم این سوال را به ساده ترین شکل ممکن پاسخ دهیم.

آیا رایحه عود اعتیادآور است؟

اعتیاد به رایحه

انسان ها در هر جامعه و هر شرایطی که باشند، از اینکه محیط زندگی یا کارشان بوی خوبی بدهد استقبال می کنند. آنچه که ما به عنوان رایحه می شناسیم، در واقع ترکیبات معلق در هوا هستند که با ورود به مجاری بویایی ما و قرارگیری بر روی نقاطی که وظیفه شناخت آنها را بر عهده دارند، مانند یک کد رایانه ای با هدف معین، احساس خاصی را در مغز به وجود می آورند. در واقع وقتی بوی معینی حس می کنید، در حال استنشاق مواد معلق در فضا هستید.

با وجود اینکه افراد علاقه وافری به استفاده از این مواد داشته و اغلب پیش می آید که مقدار زیادی از آنها را همزمان می سوزانند تا بوی غالب و نیرومندی در فضا به وجود آورند، اما هیچکدام از تحقیقاتی که در سطح بین المللی در این خصوص انجام شده است اثبات نمی کند که خرید عود چنین خواصی دارد. به عبارت دیگر، اگر میل شدیدی به استفاده از آن دارید این نه به خاطر اعتیادآوری آن، بلکه به خاطر علاقه ای است که به آن پیدا کرده اید. همان طور که علاقه به غذاهای رنگارنگ و جذاب به عنوان وابستگی و اعتیاد طبقه بندی نمی شود، اینجا هم با چنین موضوعی روبرو نیستیم. افراد در سرتاسر جهان گزارش داده اند که حتی پس از استفاده مداوم چندین و چند ماهه از این مواد به راحتی می توانند آنها را کنار بگذارند.
پس می توانید مطمئن باشید که رایحه خواص اعتیادآوری ندارد. اما دود چطور؟

اعتیاد به دود

مواد معینی وجود دارند که به وجود آورنده وابستگی بوده و در سطح جهان شناخته شده هستند، مانند الکل. در خصوص موادی که پس از سوزاندن و ایجاد دود تولید می شوند، تنها ماده مطرحی که بدون فرآوری وجود دارد و به راحتی در دسترس افراد عادی قرار می گیرد، نیکوتین است. نیکوتین در انواع تنباکو مشاهده شده و حضور فعالی در عمده دخانیات دارد. اثر آن آرامش بخش است و بر کسی پوشیده نیست که می تواند خواص اعتیادآوری و ایجاد وابستگی داشته باشد.
با این حال، طبق مطالعات انجام شده، سوزاندن عودها هیچ نیکوتینی تولید نمی‌کند. شکی نیست که تنفس مقادیر فراوان دود در درازمدت به ریه ها و سیستم تنفسی شما آسیب می رساند، اما جدا از این امر هیچ حس وابستگی در اثر بهره برداری از این نوع محصول در شما به وجود نخواهد آورد.

آیا دود عود اعتیادآور است؟

نتیجه گیری:

همان طور که مشخص شد، عودها به هیچ وجه باعث وابستگی شما نمی شوند. فعالان و تولیدکنندگان این نوع محصولات اغلب پیشنهاد می کنند که حجم بسیار بالایی از این محصولات را با هم نسوزانید و حتما هم در محیط شما تهویه مناسب وجود داشته باشد، با این وجود این نکات برای جلوگیری از آسیب های ریوی و زیان هایی است که ممکن است به اجزایی مانند چشم و حس بویایی وارد شود. بدون شک استفاده مکرر از آنها می تواند حساسیت زا باشد و بهتر است از انواعی استفاده کنید که به طور طبیعی تولید شده اند تا با مشکلات بالقوه کمتری روبرو شوید. اما به طور کلی، پاسخ به سوال اعتیادآوری عودها منفی است و می توانید با خیال راحت از آنها بهره ببرید تا فضایی آرامش بخش و خوشبو داشته باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *